Spring naar inhoud

Closed Club  ·  4 members  ·  Rules

Intervisie Harderwijk

Rules


Enkele spelregels bij intervisie  

Kom je met de intervisiegroep samen? Dan is het verstandig om met elkaar aan het begin van het traject wat spelregels af te spreken. Om samen te bepalen hoe je met elkaar wilt omgaan en om een omgeving te creëren waarin je prettig kunt samenwerken. 

Hierbij enkele spelregels die we bij ScheidingsWijze belangrijk vinden:

  • Vrijwilligheid en gelijkwaardigheid vormen de basis

Intervisie is bij voorkeur vrijwillig. Zeker het inbrengen van een punt kan nooit een must zijn. De leerervaring is dan niet optimaal.

  • Een open houding en open blik zijn essentieel

De durf om te reflecteren op je eigen werkelijkheid en je open te stellen voor inzichten en adviezen van anderen maakt intervisie constructief. Net als de bereidheid een frisse blik te werpen op de situatie van een ander.

  • Vertrouwen en veiligheid zijn randvoorwaarden

Dat betekent dat wat in de sessie wordt gedeeld, in de sessie blijft. Buiten de context van de intervisie wordt er niet verwezen naar zaken die zijn besproken. En er worden al zeker geen grappen over gemaakt… Indien je je niet veilig voelt dan kun je dat melden bij de intervisie-begeleider of de directie van ScheidingsWijze. 

  • Het leren stopt niet na de intervisie-sessie

Weet dat het doorwerkt en respecteer dat een deel van de leerervaring buiten de sessie plaatsvindt. Realiseer je dat een stevige intervisie-sessie weken, maanden en soms zelfs jaren kan doorwerken. Om die reden is het prettig om je collega's ook via de community vertrouwelijk op te kunnen zoeken.

  • Richtlijnen 

Kom minimaal 3 keer per jaar samen, met 5 tot 8 deelnemers per groep. Deelname van intervisie is voor minimaal 2 jaar inzake de continuïteit te waarborgen.

Indien er vragen zijn laat het ons gerust weten via intervisie@scheidingswijzen.nl 

 

×
×
  • Maak Nieuw...